Monday, January 17, 2005

Päike või adrenaliin?

Kõik inimesed soovivad Sulle päikest. Nad sõidavad 20 laiuskraadi ekvaatori poole, et näha päevast päeva päikest ja tunda seda oma kehal. Üteldakse, et see annab neile energiat. See on ka tõsi. Kogu meie planeet toitub ju päikese energiast. Ma ei taha väita, et sellest midagi halba on et inimesed päikest vajavad. Mina see eest ei vaja päikest – vajan ADRENALIINI.
Tuleb meelde eelmise aasta viimastel päevadel toimunud juhus. Sõitsin Hiiumaal venna autoga. Linna äärne tee. Nagu Hiiumaal ikka, puhas jää kate + vesi sellel ja ei terakestki liiva. Minu käes oleva auto varustuses olid tohutult laiad rehvid ja ilma naastudeta. Lähenen mingile kahtlasele ristmikule, kus teha on võimalik ainult parem pööre. Nimelt sealt paremalt poolt tuli ka auto, kes tahtis vasakule keerata. Otse polnud teisel autol sõita võimalik. Kiirust ei olnud meil kummalgi rohkem kui 15 km/h. Kui me kuuseheki tagant üksteise esitulesid märkasime oli esimene reaktsioon pidur ja täiega põhja. Rool vasakule välja. Tulemus. Mitte mingit märki kiiruse vähenemisest ja vasakule liikumisest. ABS ka nii väiksel kiirusel ei tööta. Kiirelt imiteerin piduri tippimisega ABS-i. Ikka ei mingit tulemust. Vasakult tulev auto juba risti minul tee peal ees. Autode tuled säravad ja lähenevad teineteisele vaikselt nagu armunute suud esimese kohtamise lõpus. Siis muidugi tuli see kõrvakiil! Ehk siis minu jaoks – mees! Sul mõlemad sillad veavad hetkel. Sidur lahti ja natuke kaasi. Auto pöörab sinna kuhu rool on keeratud. Gaad deem! Rohkem kui 10 cm küll ei saanud olla see vahemaa, mis mis päästis selle väikese auto ja ka vennase oma.
Sigahea adrenallini laks oli. Kui koos teise autojuhiga autodest väljusime ja vaatasime kas oli riivamine või mitte, siis tema vaid värises, aga mina sellise raju laksu all. Silmad särasid, nägu naerul. See säramine ei olnud sellest, et auto terveks jäi. See oli puhas adrenaliin ilma mingite muude kõrvalmõjudeta. Sellel hetkele tagasi mõeldes, tekib siiani hea tunne.
Kurvemaks muutun mina vaid siis kui ei ole pikka aega saanud kihutada lumel jääl õhus või vees. Rõõmsamaks teeb aga alati ootusärevus, et kohe kohe on ees suusareis. Mitte see, et õues paistab päike ja lõrts on maas;-)
Siinkohal peaks vist ülesse kutsuma rullnokkasid. Mehed jätke oma BMW ostmata ja selle asemel hüpake langevarjuga või sõitke lumelauaga. Nii paraneks liikluskultuur ja ehk paraneb ka mõtlemine. Te ei pea tingimata teiste inimeste elusid ohustama, kui vajate elamiseks adrenaliini.
Kõrgetasemeline meditsiin! Miks ei toodeta adrenaliini tablette??
Tegelikult on see hea. Muidu võib saada minust tugitooli sportlane:-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home