Wednesday, January 12, 2005

Kindlustus

Nüüd siis hakkab pihta. IF kindlustus ütleb, et "kui merevesi tõuseb kolm meetrit ja tuleb teie tuppa, ei olegi see loodusõnnetus!” Juristide keel on alati lihtrahva jaoks raske olnud. Selle peale tava inimesed lihtsalt ei mõtle, et vee tõus ei ole OSADE kindlustusseltside loodusõnnetus. Arvatavasti ei ole siis ka maavärin ja maanihked OSADE kindlustusseltside jaoks loodusõnnetus.
Oma töös puutun samuti palju kaupade kindlustamisega kokku. Kindlustame ainult Ergo kindlustuses ja pole kunagi hüvitistega probleeme olnud.
Paljud kliendid on ütelnud, et meil on siin teise kindlustus seltsi pakkumine ja see on 0,05% parem. Selle peale nad aga kahjuks ei mõtle, et kas see kindlustuse pakkuja ka kahjusid hüvitab ja kui kiirelt käib juhtumi lahendamine.
Hetkel toimub midagi müstilist minu jaoks. Mingi tundmatu Hiina kindlustus pakub mereveol kauba kindlustust CIF tingimustel Eesti - Hiina hinnaga ca 90 EEK!!!!!! (kauba väärtus ca 14'000 EUR). Kui aus olla, siis ootan huviga mis juhtuma hakkab kui kaup kahjustada saab.
Muidugi siin kohal ei ole mõtet eesti kaubasaatjale moraali lugeda. CIF-i puhul kindlustatakse ju kaubasaaja kasuks. See tähendab, et siis selle hiina kaubasaatja kasuks kes lubab seda kindlustust kasutada.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home