Monday, April 16, 2012

Kõrksi

Reede õhtul Hiiudu jõudes esimese asjana usse kaevama. Laupäeva hommikul kell 5 äratus ja jõe äärde. Ega ussi konksu otsa ajamiseks just liiga palju valgust polnud, aga sai hakkama. Väljas heal juhul +2-3 kraadi sooja. Tugev tuul ja totaalne udu vihm. Erilisi lootusi kalale ei pannud aga proovida oli vaja. Tulemuseks siiski 67 särge. Püügiaeg ca 2,5 tundi. Pärast seda ei suutnud enam konksu näppude vahel hoida - nii külm oli.
pühapäeva hommikul äratus kell kuus aga õues -2 vähemalt. Auto aknad täiega jääs ja tee täielik kiilakas. Jõeäärde jõudes oli päike väljas ja päikese käes oli päris mõnus olla. Seda lõbu jätkus vaid pooleks tunniks, siis läks uuesti pilve. Esimese tunni jooksul ei saanud ühtegi kala. Ma olin ikka endast täiesti väljumas. Ometi üks teine mees kala sai ja suht hästi. Proovisin igasuguseid söötmis viise ja erinevaid kohti. Lõpuks siiski leidsin õige söötmise ja koha :-) Peale seda läks asi ikka väga lõbusaks. Teistel läks muidugi nägu kõveramaks. Kuna aga sooja just palju ei olnud, siis püüd sain ca kaks tundi ja tulemus 78.
Oleks see ilm natukenegi soojem olnud oleks saanud korraliku portsu.

2 Comments:

Blogger Heidi said...

...vot mina imetlen seda tahtejõudu ärgata peaegu öösel ja ilma, olusid jms trotsides minna kalale, jahile jne jne.
Isegi kui teaksin ette et "saak" on 78, ei suudaks ükski vägi mind ärkama sundida:):)

2:27 AM

 
Blogger BARbie said...

Heidi! Usu või mitte, aga mõlemal hommikul olid silmad lahti enne kella helinat. Tööpäeval aga ei saa mind kaikaga pekstes ka maast lahti :-)

5:00 AM

 

Post a Comment

<< Home